Constructie voor uw rieten dak

Open constructie

Constructie voor uw rieten dak

 open constructie van een traditioneel rieten dak, door Rietdekkersbedrijf Molenaar
Bij de open constructie, de zogenaamde traditionele kap, wordt het riet gebonden op rietlatten. Deze techniek wordt al eeuwen toegepast. Op deze mooie traditionele wijze worden al eeuwenlang rieten daken gemaakt, met en zonder isolatie. Deze traditionele werkwijze passen we graag toe op uw woning.

Gesloten constructie

De gesloten constructie van een rieten dak, door Rietdekkersbedrijf Molenaar Bij de gesloten constructie, oftewel schroefdakconstructie, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Er wordt geschroefd op multiplex, underlayment of op een schroefbare isolatieplaat. Deze techniek zorgt ervoor dat de benodigde isolatiewaarde wordt behaald en dat de brandveiligheid toeneemt. Voor het ombouwen van een traditioneel rieten dak naar een schroefdakconstructie kunnen wij het complete traject verzorgen (inclusief het timmer- en isolatiewerk).

Dakkapel en dakraam

Wanneer het uw wens is om een dakkapel of dakraam te plaatsen in de rieten kap, is dit zeker mogelijk. Bij het doorspreken van uw wensen, adviseren we u graag over de mogelijkheden in de diverse soorten dakkapellen en dakramen en geven we in de offerte aan wat de kosten zijn.

Nok

Voor de afwerking van de nok van uw rieten dak zijn er verschillende mogelijkheden. De nokvorst van keramiek wordt het meest gebruikt. Deze nokvorst is standaard leverbaar in de kleuren rood en blauwgrijs. Eventueel kan de vorst in een andere gewenste kleur gemaakt en geglazuurd worden. Een aluminium nok is ook mogelijk. Dit past vooral bij een moderne woning en geeft het dak een strakke uitstraling.